::Memembe Belog Yang Besh::

Tinggalkan jejak anda disni yep..nanti noreybum datang jenguk:)

Friday, June 10, 2011

~Change Font Nset Anda~

Assalamualaikum suma..
apa habaq suma...harap2 korang suma sehat2 je k..
ok laa hari ni aku nk bg korang tuto sl cane nak tukaq "font" nset korang..

emm..nak tau tak cne??
haha..ok laa aku ajaq tuk org yg xtaw jela k..
sape2 yg da taw 2..abaikan entry aku ni okay..>(^_*)< hmm..sebelum tu hampa suma kena pastikan yang nset korang tuh.. **nset nokia **model C6 or 5800 express music..(nset model laen aku xsure la ley ke x) **USB jgn dilupainnn..hee Okay,,jom aku tunjukkan kat korunk eh.. da bsedia lom..hee 1st korang kena la sambong USB korang kt pc dulu.. Then, korang click mode:"mass storage" Next..korang carik Resource.. kalo xde..korang wat file Resource tu ehh..

Emm..lam file resource tuh korang wat folder "font"
bila da siap wat folder tuh..korang carik la mana2 "font" lam korang nye PC or Laptop korang..
da siap plih font tuh..korang ley la ikut "code" kat bwh ni taw..

s60sc_c.ttf
s60tchk_c.ttf
S60ZDIGI.ttf

***Pastikan "font" yang korang pilih tuh TRUE TYPES FONT taw..atau singkatannyaa (ttf)
Bila da siap copy n paste kan dkat folder "font" dalam Resource yg ada lam nset korang k..
pastuh..korang restart nset korang tu dan lihat la hasilnya..


Ok la kengkawan.."Selamat Mencuba"..


>(*_^)< wassalam...




::Thanks for ur reading:: ~ce komen kat bawah neh~

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright control 2011-2012 by Ct Norihan Saad